Wat is natuurgeneeskunde? 
Natuurgeneeskunde is een benadering van gezondheid en welzijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en holistische methoden.Het richt zich op het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam en het aanpakken van de oorzaken van ziekte. In tegenstelling tot enkel het bestrijden van symptomen.

Enkele kernprincipes binnen de natuurgeneeskunde zijn:

Holistische benadering
Het lichaam, de geest en de ziel worden als één geheel behandeld. De patiënt wordt gezien als een compleet systeem, waarin de balans wordt hersteld op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. 

Natuurlijke behandelingen
Het lichaam wordt ondersteunt met elementen uit de natuur. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke middelen zoals o.a.: kruiden, voeding, lichaamsbeweging, massage, homeopathie, aromatherapie, acupunctuur, voetreflexologie en kleurenpunctuur.

Preventie
Binnen de natuurgeneeskunde ligt de nadruk op het voorkomen van ziekten. De gezondheid wordt bevorderd via een gezonde levensstijl, het vermijden van schadelijke stoffen en het stimuleren van regelmatige lichaamsbeweging. 

Energiebalans
Verschillende behandelingen richten zich op het herstellen van de energiebalans in het lichaam, bijvoorbeeld: acupunctuur en reflexologie. Met als doel het reguleren van de energiestromen in het lichaam. 

Individuele aanpak
Natuurgeneeskunde erkent dat elk individu uniek is, dus de benadering voor gezondheid en genezing kan variëren en wordt afgestemd op de persoon.

© 2023 - 2024 Your Skin Nuenen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel